"ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΔΙΚΟ-ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΕΣ"

Καλαμποκοτονοσαλάτα

Υλικά:
  • 1 κονσέρβα τόνου μεγάλη
  • 1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
  • 3-4 φύλλα μαρούλι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ξυμό λεμονιού(όσο ξυνό το θέλει ο καθένας)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση: Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι. Πλένουμε και ψηλοκόβουμε το μαρούλι. Πλένουμε το καλαμπόκι καλά. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε.


Ριζότο με κοτόπουλο, καλαμπόκι
 2 φιλέτα κοτόπουλου1 φλ. τσαγιού καλαμπόκι κατεψυγμένο1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο1,5 φλ. τσαγιού ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα4,5 φλ. τσαγιού ζεστό νερό3 κουταλιές ελαιόλαδοAλάτι, άσπρο πιπέριΤυρί τριμμένο

Εκτέλεση
Κόβετε τα φιλέτα σε κύβους. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ρίχνετε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι. Τα ροδίζετε για μερικά λεπτά

ανακατεύοντας που και που. Προσθέτετε το καλαμπόκι και μαγειρεύετε για 4 ακόμη λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι συνεχίζετε το μαγείρεμα για μερικά ακόμη λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτετε αλατοπίπερο και λίγο νερό. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτετε νερό κάθε φορά που το ρύζι το απορροφά. Συνεχίζετε έτσι μέχρι να βράσει το ρύζι. Σερβίρετε πολύ ζεστό με τριμμένο τυρί.



Περιγραφή συνταγής Τραγανό και θεσπέσιο με όλα τα μυρωδικά της κουζίνας μας!

Συστατικά συνταγής
  • 5 κ.τ.σ. μαργαρίνη
  • 1 κ.τ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.τ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.τ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.τ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.τ.γ. χυμό λεμόνι
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 8 καλαμπόκια χωρίς κέλυφος
Οδηγίες συνταγής
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαργαρίνη με το χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο να σταθεί. Βράζουμε το καλαμπόκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τόσο ώστε να καλύπτει τα καλαμπόκια. Αφαιρούμε τα καλαμπόκια από το νερό και τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε με το αρωματικό βούτυρο.
Διάρκεια: 10 λεπτά προετοιμασία & 15 λεπτά μαγείρεμα