Τί...φτιάν' Τό "Καλαμπόκι" γενικώς and ειδικώς


'Οπα....νάτη ή" Κούκλα" πού λέγαμαν.....
Το καλαμπόκι είναι πλούσιο σε άμυλο (1,25 θερμίδες ανά 1 γραμμάριο), πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Υπάρχουν δύο άνθη, το αρσενικό και το θηλυκό. "Tassel" είναι αρσενικό και "Silk" είναι το θηλυκό μέρος.Είναι καλή πηγή βιταμινών Β1, Β5 και C, αλλά και άλλων πολύτιμων θρεπτικών συστατικών όπως οι φυτικές ίνες, το φολικό οξύ, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και ωφέλιμα για την υγεία πολυακόρεστα, αλλά και μονοακόρεστα, λιπαρά οξέα.

Τρώγεται ψητό, βραστό ή στον ατμό, μόνο του ή σα συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα, ακόμη και σε σούπα. Επίσης πολλά απ’ τα συστατικά του θα τα βρείτε σε δημητριακά για το γάλα από καλαμπόκι, καλαμποκέλαιο και καλαμποκάλευρο.

"Καλαμποκάδικο"


Τρώγεται όμως έτσι όπως πρέπει νά τρώγεται...κουρκούμια μου... πού αλλού γιάάάά΄

                                

                                         

                                                   

                                                                  









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου